Annonce

Skal du have transporteret levende dyr? Så er det vigtigt at sikkerheden er i orden, og at der tages hensyn til dyrets behov. Det gælder både store og små dyr. Læs med i artiklen herunder, hvis du skal have transporteret dit dyr fra A til B, og bliv klogere på reglerne om transport af levende dyr. 

Vælg et firma med erfaring 

Det er vigtigt, at når man vælger at transportere dyr, at transporten er sikker, tryg og komfortabel for dyret. Vælg også den transportmulighed, som er mest direkte, for at undgå at dyret skal være i transporten længere tid en nødvendig. Som ejer af et dyr eller flere, der skal transporteres, kan det være en stor sikkerhed at have en detaljeret transport-oversigt. Blandt andet ved N.A. Nissen Spedition & Transport ApS, udarbejder de en transport-oversigt, og håndterer alle dokumenter efter forskrifterne. Så skal du kun stå klar til at tage imod dine dyr ved slutdestinationen. Derudover så er det vigtigt at vælge et firma, hvor det ikke kun er transporten, som er i fokus, men også i høj grad dyrene. Det er vigtigt, at dyrene ikke føler sig stressede under transporten, og at de så vidt muligt kan være i deres naturlige habitat under transporten, selvom det bestemt ikke er vante omgivelser. 

Når transporttiden længere end 8 timer

Når det gælder transport af levende dyr, så er der mange regler som skal overholdes for sikkerhedens skyld, men også for dyrets. Ved transport af levende dyr, fra for eksempelvis zoologiske haver, er det lovpligtigt, at en repræsentant fra Fødevarestyrelsen er til stede, hvis transporten skal foregå fra Danmark og til udlandet. Dyrene skal tilses, og dyrenes papirer skal gennemgås. Transport af levende dyr kan ske enten til land via biltransport, til vand ved søfragt, eller i luften med fly. Når dyr over 40 kilo, blandt andet heste og kvæg, skal transporteres i en lastbil og turen strækker sig over 8 timer, er det påkrævet at lastbilen synsgodkendes. Af samme grund udstedes der til forskellige certifikater på transport af dyr: et certifikat af transport af dyr op til 8 time, og et certifikat af transport af dyr på over 8 timer. Ved transport over 8 timer, er det ikke kun lastbilen, som skal synsgodkendes, men der er yderligere særkrav. Det omhandler størrelsen af transportmidlet, mæng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *