Som forældre står man ofte overfor de store dådyrøjne, når børnene står og remser den lange salgstale op om hvorfor de netop har fortjent et kæledyr. Det store spørgsmål er bare hvad er der plads til, og hvad passer ind i en ellers så travl families hverdag.

Ikke bare ét dyr der følger med i pakken

Det er et kæmpe dilemma, når børnene når til den alder, hvor kæledyrene er tale emnet under morgenmaden, frokosten og aftensmaden – eller rettere sagt – døgnet rundt. Det er ikke bare et levende væsen der skal skaffes, men alt tilbehør og grej der nu hører til dét kæledyr, som man nu vælger at berige familien med. Det kan Canem.dk heldigvis hjælpe dig og din familie godt på vej med. Via Canem.dk’s hjemmeside kan du købe alt fra hundeudstyr til katteudstyr, samtidig med at de tilbyder dig en gratis blog, hvori du kan finde gode råd og tricks. 

Kat eller hund? 

Det kan være svært som forældre, at sige nej til de store dådyrøjne der møder dem, når deres børn fortæller hvor gode de vil være til at passe på et kæledyr, samt hvor meget ansvar de nu vil ligge på dem selv – hvis bare de kan få et ekstra behårede familiemedlem. De vil jo give deres højre hånd, hvis det var det der skulle til, for at få en lille behåret ven på fire ben. Det kan tit være svært for forældre at overskue hvorvidt det skal være en kat eller en hund, som passer ind i familieforøgelsen. Hvis man til dagligt har travlt, samt allerede har svært ved at få alt til at hænge sammen, vil en kat nok være det bedste valg, da de oftest passer sig selv – og hvor katteudstyr måske er mere overskueligt end hundeudstyr. En hund kræver mere opmærksomhed, da de skal opdrages og gåes med på daglig basis, og dertil kommer der altså ligeledes flere hundeudstyr. Det er vigtigt, at sætte sig ned og overveje de forskellige scenarier og hvad man er i stand til at have, da et kæledyr kræver mere end man måske regner med. 

Et kæledyr er ikke kun sjov og ballade

En fordel ved at anskaffe sig et kæledyr er, at det ofte giver børnene et indblik i hvad det kræver at passe på et levende individ, som skal have opmærksomhed, mad, vand og masser af kærlighed. Det kan være med til at modne børnene og give dem indblik i, at alt ikke bare er sjov og ballade – men at man skal kunne tage et stort ansvar på sig, som nogle gange kræver at man må sige nej til andre sjove ting. Et kæledyr er krævende, men i sidste ende er det også det hele værd, samt forbinder mange familier endnu tættere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *